Zanechte nám kontakt

a domluvíme online rozhovor

Děkujeme, brzy se vám ozveme!
Bohužel došlo k chybě, zkuste to prosím později.

Férové cenové modely

Zpět na přehled

(repost z roku 2016)

Jsem zaregistrován jako lektor na Naučmese, ačkoli tam teď nemám žádné aktivní kurzy. Nedávno mi přišlo (cituji a zkracuji):

„Rozhodli jsme, že na Naučmese nebudeme mít devítkové ceny a proto začneme ceny automaticky plošně zaokrouhlovat od 75 koruny vždy na celou stovku. Už tedy nebudete mít možnost u kurzů nastavit ceny jako: 499 Kč. Proč? Vnímáme to jako určitou manipulaci s rozhodnutím zákazníka. Je naším přáním, aby lidé na Naučmese kurzy chodili co možná nejvíc z jejich vlastního vědomého rozhodnutí, ne díky laciným trikům typu: sleva 1+1 zdarma. Díky za pochopení a třikrát hurá vědomějším volbám!“

Konec citace. Skvělý. Třikrát hurá vědomějším volbám. Jsem pro transparentní a férové ceny.

Vedl jsem nedávno (2016) krátkou polemiku s kamarádem, neshodneme se na placení vody v restauraci. Naše oblíbená kavárna si začala účtovat nějaké drobné za vodu. Jemu se to nelíbí a chápu ho, ale u mne je to v pohodě. Kavárna má s provozem nějakou režii a považuji za nutnost ji rozpočítat do ceny produktů, aby bylo možné dosahovat zisk i v situaci, kdy si tam někdo dá jedno espresso a pak sedí u stolu celé dopoledne a bouchá do notebooku (ehm, můj případ).

Budu považovat za fér, pokud si to započítají do ceny espressa. Budu považovat za fér, pokud to promítnou do ceny vody, budu považovat za fér, pokud si naúčtují hodinovou sazbu za stůl. Chci být pouze informován o tom, za co a v jaké struktuře platím (= transparentnost), abych se mohl rozhodnout, zda to je pro mne v pořádku (= férovost).

Jak to máte vy?

Občas, maximálně jednou měsíčně, vám pošleme newsletter, který obsahuje tipy, zkušenosti nebo odkazy, které nám připadají inspirující. Můžete se kdykoli odhlásit. A vaši adresu nikomu jinému nedáme.

Děkujeme, zkontrolujte vaši poštu!
Bohužel došlo k chybě, zkuste to prosím později.
Zpět na přehled
3.5.2020
,
Ondra @ Tealmakers