Zanechte nám kontakt

a domluvíme online rozhovor

Děkujeme, brzy se vám ozveme!
Bohužel došlo k chybě, zkuste to prosím později.

OKR jsou jako novoroční předsevzetí

Zpět na přehled

OKR jsou jako novoroční předsevzetí. Na začátku období si nastavíte ambiciózní cíl, u mě typicky něco kolem sportu nebo hubnutí. Přijmout předsevzetí, že zhubnu, to je ta lehčí část.

Pak jej ovšem mám naplnit... a tam selhávám.

Když berete OKR jako systém pro nastavení cílů, hrozí vám něco podobného. Vídám pak vypilované strategie, smysluplné Objectives, dobré a měřitelné Key Results. Za 2-3 měsíce však soustředění upadá, firma se podvolí každodenní rutině a cíle mizí v nenávratnu.

OKR nejsou jen goal setting systém

Já beru OKR jako systém pro průběžnou exekuci cílů. Osvědčuje se mi strávit zpočátku méně času stanovením priorit, zato věnovat energii a pozornost trvalým návykům, kterými se dlouhodobě udržíme v pohybu směrem k Objectives.

Možná je správnou strategií dávat si méně dokonalá předsevzetí na přelomu roku, ale mít víc pozornosti na průběžných činnostech v lednu, únoru, květnu a dál.

Co pomůže udržet pozornost?

Vím, že se to snadno řekne, hůř udělá. Pokud byste chtěli pár konkrétních tipů, jak ten OKR systém udržet i v situaci, kdy se na vás po nastavení plánu zase začne valit běžná rutina, dejte níže svůj e-mail a pošlu vám článek. Dozvíte se, například,

  • s kolika prioritami začít,
  • jaké zavést pravidelné rutiny,
  • co si počnout při prvních neúspěších.

Ať se Vám daří v novém roce!

Občas, maximálně jednou měsíčně, vám pošleme newsletter, který obsahuje tipy, zkušenosti nebo odkazy, které nám připadají inspirující. Můžete se kdykoli odhlásit. A vaši adresu nikomu jinému nedáme.

Děkujeme, zkontrolujte vaši poštu!
Bohužel došlo k chybě, zkuste to prosím později.
Zpět na přehled
4.1.2022
,
Ondra @ Tealmakers